Mourinho chce s Chelsea predvádzať atraktívnu hru

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 12:13 • 2 min
Mourinho chce s Chelsea predvádzať atraktívnu hru

LONDÝN - Portugalský tréner anglického FC Chelsea José Mourinho má v úmysle baviť fanúšikov londýnskeho klubu príťažlivou hrou, ktorú chce presadzovať vo svojom staronovom pôsobisku.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný kouč, ktorý sa počas trénerskej kariéry často prezentoval účelovým futbalom, vyhlásil pred začiatkom novej sezóny najvyššej anglickej súťaže Premier League, že mieni s "The Blues" predvádzať atraktívnu hru. "Chcem tešiť priaznivcov Chelsea - výsledkami, predvedenými výkonmi, mentalitou. Musia cítiť, že sme do toho dali zakaždým všetko," cituje Mourinhove slová internetové vydanie periodika The Sun.

"Zo svojho pôsobenia v Londýne, Interi Miláno i Reale Madrid viem, že som spravil mnoho rozhodnutí, ktoré pomohli mojim tímom. Pamätám si na súboj proti West Hamu United. Prehrávali sme 0:1 a po vylúčení Manicheho sme hrali s deviatimi hráčmi v poli. Naordinoval som ofenzívnu taktiku, pretože som chcel zvíťaziť - a vyhrali sme 4:1," zaspomínal si "The Special One", ako znie prezývka portugalského kormidelníka. 

José Mourinho doposiaľ získal do kádra počas letného prestupového obdobia holandského stredopoliara Marca Van Ginkela a nemeckého útočníka Andrého Schürrleho. Portugalčan chce vybudovať tím pre novú éru FC Chelsea, no zdôraznil neodškriepiteľný význam prítomnosti starších hráčov v mužstve. "Taká je filozofia tohto klubu - noví hráči prídu, skúsenejší im ihneď ukážu, o čom je FC Chelsea. Neskôr starší futbalisti opustia tím, z mladších sa rokmi stanú skúsenejší a vývoj sa zopakuje. Klubová filozofia sa tak plynule prenáša z generácie na generáciu," zakončil Mourinho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona