Mourinho ako tréner Realu: Ste najzradnejší tím, aký som v živote trénoval, proste hajzli!

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 16:24 • 2 min
Mourinho ako tréner Realu: Ste najzradnejší tím, aký som v živote trénoval, proste hajzli!

MADRID - Nová kniha popisujúca angažmán Josého Mourinha vo funkcii trénera futbalového klubu Real Madrid odhaľuje nepríjemné chvíle v kabíne bieleho baletu.

slovakia

left justify in out

Napríklad po zápase s konkurenčným FC Barcelona (1:1) v roku 2011 ho naštvalo, že niektorý z hráčov vynášal informácie a všetkých pourážal. "Ste zradcovia!" kričal na hviezdnych futbalistov. Ukážky z knihy zverejnil britský denník The Times.

 

Autor diela Diego Torres sa snaží pochopiť, prečo portugalský odborník Mourinho nebol úspešnejší počas pôsobenia v Reale Madrid (jún 2010 - jún 2013). Je verejným tajomstvom, že "Special One" Mourinho nemal s niektorými hráčmi Realu dobré vzťahy a tí sa spikli a robili všetko pre to, aby sa ho zbavili. Svojrázny kouč nemal zľutovanie ani s najväčšími hviezdami tímu.

 

Jeho vzťah s krajanom Cristianom Ronaldom sa pokazil, lebo kanonier nezniesol kritiku. Mourinho mal konflikty aj so Sergiom Ramosom či Ikerom Casillasom. K najväčšiemu problému však došlo pred spomenutým stretnutím proti Barcelone. Španielsky denník Marca pár hodín pred začiatkom duelu zverejnil na svojom webe zostavu Madridčanov. Uviedol, že Real nasadí stopéra Pepeho nezvyčajne do stredy zálohy spolu so Samim Khedirom a Xabim Alonsom. Informácia bola správna a Mourinho zúril. Po zápase počkal hráčov v šatni, obviňoval ich a urážal. "Ste zradcovia! Žiadal som vás, aby ste s nikým neohovorili o zostave, ale zradili ste ma. To ukazuje, že nie ste na mojej strane, bastardi. Jediný priateľ, ktorého tu mám, je Granero. A ani uňho si nie som istý, či mu ešte môžem veriť. Ste najzradnejší tím, aký som v živote trénoval. Proste hajzli," cituje trénera nová kniha. 

 

José Mourinho tiež podozrieval zástupcov médií, že odpočúvajú priestory, v ktorých s tímom preberal taktické veci. Nechal priestory prehľadať, ale jeho podozrenie sa nepotvrdilo. 


Päťdesiatjedenročný Portugalčan viedol FC Porto, FC Chelsea, Inter Miláno, spomenutý Real Madrid a aktuálne opäť pôsobí na lavičke londýnskej Chelsea. S každým zo spomenutých klubov získal množstvo úspechov a odborníci ho považujú za jedného z najlepších kormidelníkov súčasnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona