Motorola sa vracia na čínsky trh s inteligentnými telefónmi

NETKY.SK • 7 Január 2015, 18:20 • 2 min
Motorola sa vracia na čínsky trh s inteligentnými telefónmi

LONDÝN/PEKING - Spoločnosť Motorola sa vracia na čínsky trh s inteligentnými telefónmi po tom, ako ho v roku 2013 opustila. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť oznámila, že na čínsky trh sa vráti od februára, pričom zákazníkom ponúkne minimálne tri nové produkty. Čína je jedným z najväčších a najrýchlejšie rastúcich svetových trhov so smartfónmi.
     

Motorola Mobility opustila kontinentálnu Čínu v roku 2013, keď ju pod svoju kontrolu získala internetová spoločnosť Google. V minulom roku ale firmu Motorola Mobility kúpila od spoločnosti Google čínska firma Lenovo, čím sa Motorole čínsky trh opätovne otvoril.
     

Firma zatiaľ neuviedla, v akých cenových reláciách plánuje svoje produkty uviesť na trh, no podľa analytikov by jej mobily mali konkurovať miestnym výrobcom vrátane Xiaomi a Huawei, ako aj medzinárodným značkám ako Apple a Samsung. Zároveň dodali, že návrat Motoroly na čínsky trh ich neprekvapuje.
     

"Mnohí už zabudli, že Motorola kedysi kontrolovala okolo 40 % čínskeho trhu so smartfónmi," povedal pre BBC Bryan Ma zo spoločnosti pre prieskum trhu IDC. "Takže určitú hodnotu si značka z minulosti uchovala, na čom by spoločnosť mohla teraz stavať," dodal, aj keď upozornil, že trh je dnes už iný.
     

Podľa ďalších analytikov však návrat nemusí byť pre Motorolu jednoduchý. Ako povedal Andrew Milroy zo spoločnosti Frost & Sullivan, Čína je obrovský trh a pre všetkých hráčov na trhu s mobilnými telefónmi je dôležité udržať si na ňom svoju prítomnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies