Motorola sa formálne rozdelila na dve firmy

NETKY.SK • 5 Január 2011, 08:54 • 2 min
Motorola sa formálne rozdelila na dve firmy

Motorola sa formálne rozdelila na dve firmy

slovakia

left justify in out

img

Po rokoch príprav sa americký výrobca elektroniky Motorola dnes formálne rozdelil na dve spoločnosti. Zatiaľ čo Motorola Mobility bude vyrábať elektroniku určenú pre bežných spotrebiteľov, napríklad mobilné telefóny, Motorola Solutions sa zameria na produkty pre profesionálov, ako sú vysielačky pre policajtov.
      Motorola začínala ako výrobca autorádií, televízorov a mobilných telefónov a postupne ponuku svojich produktov rozširovala napríklad o policajné vysielačky či skenery čiarových kódov. Aktivity firmy tak boli čoraz menej prehľadné, a tak sa Motorola v roku 2008 pod tlakom investorov, najmä Carla Icahana, rozhodla, že sa rozdelí na dve spoločnosti: Motorola Mobility a Motorola Solutions.
      Ďalším z dôvodov boli rozdielne výsledky oboch divízií. Zatiaľ čo dopyt a následne aj produkcia výrobkov pre profesionálov rástli, na trhu s mobilnými telefónmi začala konkurencia vytláčať Motorolu vďaka ponuke technicky vyspelejších produktov ako napríklad iPhone. A kým ešte pred niekoľkými rokmi bola Motorola druhým najväčším výrobcom mobilných telefónov na svete, momentálne jej patrí siedme miesto.
      V rámci rozdelenia firmy sa Motorola rozhodla predať divíziu, ktorá vyrába sieťové zariadenia pre mobilných operátorov fínsko-nemeckej spoločnosti Nokia Siemens Networks.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies