O prevzatie výrobcu motocyklov Ducati prejavila záujem aj rodina Benetton

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 13:59 • 2 min
O prevzatie výrobcu motocyklov Ducati prejavila záujem aj rodina Benetton

BERLÍN/MILÁNO - Záujem o prevzatie výrobcu motocyklov Ducati, ktorého predáva nemecká automobilka Volkswagen, prejavila po iných výrobcoch motoriek a investičných fondoch aj rodina Benettonovcov stojaca za rovnomennou odevnou spoločnosťou.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na informované zdroje, Volkswagen už dostal niekoľko predbežných ponúk. Jeden zo zdrojov dodal, že investičná firma Benettonovcov známa pod označením Edizione Holding ohodnotila výrobcu motocyklov na 1,2 miliardy USD (1,04 miliardy eur).

 

Okrem Edizione Holding sa o Ducati zaujíma napríklad investičný fond Bain Capital, ktorý vlastní podiel v spoločnosti BRB, výrobcovi snežných skútrov Ski-Doo. Ďalšími záujemcami sú indické spoločnosti Eicher Motors a Bajaj Auto či bývalý vlastník Ducati, ktorým je firma Investindustrial. Okrem nich ponuku podali aj investičné fondy CVC Capital Partners, Advent a PAI. Očakáva sa, že užší okruh záujemcov určený pre druhé kolo súťaže by mohol byť známy už v sobotu 22. júla.

 

VW v poslednom období prehodnocuje viacero aktív vrátane svojej väčšinovo vlastnenej firmy vyrábajúcej prevodovky Renk. Cieľom je získanie ďalších financií na riešenie dôsledkov nákladného emisného škandálu.

 

(1 EUR = 1,1485 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies