Motorkári, nejazdite hneď na plný plyn

NETKY.SK • 31 Máj 2012, 11:18 • 2 min
Motorkári, nejazdite hneď na plný plyn

Motorkári, nejazdite hneď na plný plyn - Radíme Nejazdite hneď na plný plyn, znie rada bezpečnostných odborníkov z Allianz centra pre technológie (AZT) v Mníchove na začiatku motorkárskej sezóny. Z ich dlhoročných skúseností vyplýva, že najviac úrazov na

slovakia

left justify in out

img

Nejazdite hneď na plný plyn, znie rada bezpečnostných odborníkov z Allianz centra pre technológie (AZT) v Mníchove na začiatku motorkárskej sezóny. Z ich dlhoročných skúseností vyplýva, že najviac úrazov na motorkách a, žiaľ, aj tých smrteľných, sa stane na začiatku sezóny. Aj Allianz – Slovenská poisťovňa zaevidovala najviac poistných udalostí motorkárov v minulom roku práve v júni.
      Nárast počtu poistných udalostí zaznamenáva Allianz – Slovenská poisťovňa pravidelne v jarných mesiacoch na začiatku motorkárskej sezóny. V závislosti od počasia sa počet poistných udalostí zvyšuje práve v apríli a máji, keď mnohí vodiči motoriek vyťahujú svoje stroje z garáží a vyrážajú ich vyvetrať na jarné cesty.
      Motorky už dávno nie sú zábavou len mladých začínajúcich vodičov, ale aj dlhoročných skúsených motorkárov. Žiaľ, ani desaťtisíce najazdených kilometrov nie sú zárukou, že sa vyhnú dopravnej nehode. Reálne riziko nehôd hrozí často na jar, keď na okraji vozoviek zostáva drvina alebo iný zimný posyp.
      Lucia Muthová z Allianz-Slovenskej poisťovne na základe analýz odborníkov radí, aké pravidlá by mali motorkári dodržiavať:
      "Cez zimu sa reflexy vodičov motoriek spomaľujú. Dajte si preto pred prvou jazdou aspoň krátky tréning mimo plnej cestnej premávky, napríklad na rozľahlom parkovisku. Nepodceňujte správne ochranné oblečenie, nie nadarmo sa medzi motorkármi hovorí, že v prípade pádu je lepšie brúsiť cudziu kožu. Dajte si pred prvou jazdou motorku skontrolovať u odborníka, aj pri zimnom skladovaní jej totiž hrozí nebezpečenstvo poškodenia, napríklad kolies. Dôležité je minimálne prekontrolovať tlak v pneumatikách a funkčnosť bŕzd."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona