Rosberg: Ešte sme nevideli ozajstné Ferrari

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 14:05 • 2 min
Rosberg: Ešte sme nevideli ozajstné Ferrari

SACHÍR - Víťaz nedeľňajšej Veľkej ceny Bahrajnu formuly 1 Nico Rosberg z tímu Mercedes je presvedčený, že konkurenčné Ferrari má väčšiu silu, než akú predviedlo v úvodných dvoch pretekoch novej sezóny.

slovakia

left justify in out

Sebastian Vettel na prvom podujatí v austrálskom Melbourne zvolil zlú stratégiu a v nedeľu v Sachíre ani neodštartoval, pretože mu v zahrievacom kole zlyhal motor. Jeho kolega Kimi Räikkönen síce obsadil v Bahrajne druhé miesto, ale pokojne mohol stáť na najvyššom stupni, nebyť pokazeného štartu. V obidvoch veľkých cenách sa tešil Rosberg, ktorý spolu so záverom vlaňajšieho ročníka ťahá šnúru piatich víťazstiev.

 

"Mal som to pod kontrolou. Len sme sa snažili udržať prvé miesto, redukovať riziko, voliť rozumnú stratégiu, predviesť dobré zastávky v boxoch a priniesť domov víťazstvo. Dobrú rýchlosť v pretekoch však ukázal aj Kimi. Vieme, že Ferrari je veľmi blízko a potrebujeme stále tvrdo pracovať. Ešte nepredviedli, čoho sú naozaj schopní, to je jasné. Mali kopec smoly, ktorá ich stála veľa bodov, takže sme ešte nevideli ozajstné Ferrari. Musíme byť obozretní, sú silní," citoval Rosberga portál motorsport.com. Nemecký pilot vedie šampionát so 17-bodovým náskokom pred úradujúcim majstrom sveta a tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom, ktorý odštartoval ročník druhým a tretím miestom.

 

Nasledujúce preteky sú na programe 17. apríla v čínskom Šanghaji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies