Motoristi už nemusia meniť autolekárničky po dobe platnosti, má to podmienku

NETKY.SK • 7 Október 2019, 10:50 • 2 min
Motoristi už nemusia meniť autolekárničky po dobe platnosti, má to podmienku

BRATISLAVA - Minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd) podpísal novelu vyhlášky o prevádzke vozidiel v cestnej premávke.

slovakia

left justify in out

Touto novelou sa v rámci povinnej výbavy vozidiel mení doba exspirácie lekárničiek tak, aby mohli byť vo vozidlách aj po dátume spotreby. Doba platnosti na autolekárničkách sa už teda nebude kontrolovať ani v rámci pravidelnej technickej kontroly vozidla, uviedlo v pondelok Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR.

 

img

 

"Touto zmenou sme chceli vyjsť v ústrety vodičom, ktorí boli nútení pravidelne obmieňať autolekárničky pre dobu trvania ich platnosti, hoci dnešné zloženie autolekárničky si takéto časté obmeny nevyžadovalo. Podľa nových pravidiel sa nebude prihliadať na samotnú dobu exspirácie, a to do momentu, pokiaľ z nej vodič niečo nepoužije," povedal Érsek.

 

img

 

Obsahu lekárničky sa zmena vyhlášky nedotkla a jej povinnou súčasťou zostala aj karta prvej pomoci. Obsah lekárničky musí byť neporušený, vizuálne v poriadku a nesmie byť znečistený alebo inak znehodnotený. Lekárnička by mala byť uložená tak, aby na ňu nedopadalo priame slnečné žiarenie. Úložný priestor lekárničky musí byť suchý a čistý a musí byť ľahko prístupný. V osobných vozidlách je ideálnym miestom kufor vozidla, kde nedochádza k žiadnej zmene. Lekárnička v autobusoch sa podľa novej úpravy umiestňuje na označenom a prístupnom mieste v priestore vozidla určenom pre cestujúcich.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies