Motoristi natankujú lacnejší benzín ako na Slovensku v Rakúsku či Maďarsku

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 10:51 • 2 min
Motoristi natankujú lacnejší benzín ako na Slovensku v Rakúsku či Maďarsku

BRATISLAVA - Ceny pohonných látok na čerpacích staniciach by sa v najbližších dňoch na Slovensku meniť nemali.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s okolitými štátmi však slovenskí motoristi tankujú drahší benzín. Vo svojom aktuálnom komentári to konštatuje spoločnosť Finlord. "V najbližších dvoch týždňoch očakávame na Slovensku stagnáciu cien benzínu i nafty. Cena ropy prešľapuje na mieste," uviedol ekonóm spoločnosti Boris Tomčiak.

 

Priemerné ceny pohonných látok na Slovensku k 27. júnu tohto roka podľa údajov Európskej komisie mierne klesli. Benzín zlacnel o 0,004 eura na 1,25 eura za liter. Cena nafty sa znížila o 0,008 eura na 1,076 eura za liter. "V porovnaní s okolitými štátmi sú slovenské ceny benzínu pomerne vysoké. Nafta je porovnateľne drahá oproti susedným štátom," doplnil Tomčiak.

 

Lacnejší benzín ako na Slovensku tankujú motoristi v Rakúsku, Poľsku, Maďarsku či Španielsku. Naopak, drahší je v Nemecku, v Taliansku, ale aj vo Francúzsku. "Pri cestách na dovolenku je dobré natankovať doma a v Českej republike v prípade, že vodiči idú do západnej Európy. Naopak, ak pôjdu do Bulharska, nemusia sa báť natankovať pohonné látky tam, keďže Bulharsko má najnižšie ceny z celej EÚ. Lacný benzín je aj v Maďarsku," dodal Tomčiak.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies