MotoGP: Stoner sa vracia do tímu Ducati ako testovací jazdec

NETKY.SK • 24 November 2015, 12:12 • 2 min
MotoGP: Stoner sa vracia do tímu Ducati ako testovací jazdec

BRATISLAVA - Dvojnásobný majster sveta v MotoGP v rámci seriálu cestných motocyklov Casey Stoner sa budúci rok vráti do tímu Ducati, bude pôsobiť ako testovací jazdec. Austrálčan prestal súťažne jazdiť po sezóne 2012 a odvtedy testoval pre Hondu. Do japonského tímu prišiel pred rokom 2011, v ktorom získal aj svoj druhý titul.

slovakia

left justify in out

Prvý dosiahol v roku 2007 s Ducati. "Za posledných päť rokov to bola v Honde skvelá cesta. Víťazstvo v šampionáte 2011 bolo pochopiteľne najvyšším bodom, okrem toho som získal mnoho priateľov a utvoril niekoľko trvajúcich vzťahov. Na Ducati mám krásne spomienky a opätovná práca s týmto tímom bude veľmi špeciálna," cituje Stonera portál Autosport.


Tridsaťročný rodák zo Southportu vyhral na motocykli Ducati v rokoch 2007 - 2010 až 23 veľkých cien a v budúcom roku absolvuje určitý počet testov. "Stoner vždy zostal v srdciach fanúšikov Ducati a som veľmi rád, že sa rozhodol pre návrat do našej rodiny. Má neobyčajný talent a so svojimi skúsenosťami bude veľkým prínosom pre našich pretekárskych jazdcov," povedal výkonný riaditeľ talianskeho výrobcu Claudio Domenicali. Za Ducati v uplynulej sezóne jazdili Taliani Andrea Iannone a Andrea Dovizioso, obsadili 5., resp. 7. priečku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies