MotoGP: Marquéz späť na tróne v americkom Austine

NETKY.SK • 4 Október 2021, 10:24 • 2 min
MotoGP: Marquéz späť na tróne v americkom Austine

AUSTIN – Kráľ sa vrátil späť na svoj trón! Španielska superhviezda Marc Marquéz vyhral preteky v americkom Austine a na tejto trati získal rekordné siedme víťazstvo.

slovakia

left justify in out

 King of Cota

Je až neuveriteľné, ako može byť Marc Marquéz na niektorých okruhoch až takto dominatný. Osemnásobný majster sveta získal svoje 7 víťazstvo na americkom okruhu Cota. 

 

Marquéz štartoval z 3. priečky, no po bezchybnej jazde vyhral so suverénnym náskokom cez 4 sekundy. Na počesť zosnulej americkej legendy MotoGP Nickyho Haydena si Marc po pretekoch zobral jeho vlajku v americých farbách s Nickyho číslom 69.

 

 

Na 2.mieste prešiel cieľom líder šampionátu Fabio Quartararo a navýšil svoj náskok na čele šampionátu na 52 bodov. Marquéz sa po návrate zo zranenia prezentuje nevyrovnanými výkonmi a tento rok svoj 9. titul ešte nezíska. 

 

Quartararov najväčší rival Talian Pecco Bagnaia sa v posledných kolách dostal cez nováčika Jorgeho Martina a dokončil preteky na 3. mieste. Jazdec tímu Ducati štartoval do pretekov z 1. miesta, no na Marquéza a Quartarara nemal najmenšiu šancu.

 

 

Dve talianské legendy MotoGP a zároveň tímový kolegovia zažili slabšie preteky. Lepšie sa umiestnil Andrea Dovizioso, ktorý skončil na 13. mieste. Dovi sa pomaličký dostáva do tempa, keďže do šampionátu naskočil až po kontroverzii Viňalesa.

 

Lúčiaci sa miláčik fanúšikov motoršportu Valentino Rossi dokončil preteky na 15. mieste a získal aspoň jeden bodík. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies