MotoGP: Grazie Vale! Rossi sa definitívne rozlúčil s MotoGP

NETKY.SK • 15 November 2021, 09:39 • 2 min
MotoGP: Grazie Vale! Rossi sa definitívne rozlúčil s MotoGP

VALENCIA – Kariéra legendárneho Valentina Rossiho je definitívne na konci! Posledné preteky tohtoročnej sezóny sa niesli v zmysle veľkých osláv jeho kariéry a pre radosť Rossiho fanúšikov preteky vyhral Rossiho priateľ Francesco Bagnaia.

slovakia

left justify in out

MotoGP už nikdy nebude ako pred tým

Najznámejšia ikona dvojkolesového motoršportu odjazdila svoj posledný pretek vo svojej nekonečnej 26-ročnej kariére. Deväťnásobný majster sveta vo svojich záverečných pretekoch obsadil 10. miesto a nádherne sa rozlúčil s kolotočom MotoGP.

 

 

Na okruhu boli prítiomní aj jeho odvekí rivali  Casey Stoner či Max Biaggi. Finišovou vlajkou mával Rossiho idol, brazílsky futbalista Ronaldo Nazário. Rossi dal do svojich záverečných pretekov všetko, odjazdil jeden zo svojich najlepších pretekov v sezóne a symbolicky prešiel cieľovou páskou tesne pred svojím najblizším priateľom a učencom Talianom Francom Morbidellim.

 

 

Posledné podujatie sezóny vyhral vicemajster sveta Francesco Bagnaia, ktorý odjazdil perfektné preteky a víťazstvo venoval svojmu mentorovi Valentinovi Rossimu. Jedno je jasné, že Taliansko možno už nikdy nenájde druhého Rossiho. Lenže má mnoho mladých pušiek, ktoré budú jednoznačne útočiť na titul. Jazdci ako Bagnaia, Morbidelli a Bastianini sú budúcnosťou pre Taliansko v MotoGP.

 

 

Na 2. mieste preteky dokončil nováčik sezóny Jorge Martín a pódium uzavrel 3. jazdec Ducati Austrálčan Jack Miller. Ducati získala historický výsledok, pretože obsadila všetky 3 miesta na pódiu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona