MotoGP: Éra bez Rossiho sa začala! Prvé preteky sezóny vyhral mladý Talian Enea Bastianini

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 10:51 • 2 min
MotoGP: Éra bez Rossiho sa začala! Prvé preteky sezóny vyhral mladý Talian Enea Bastianini

KATAR – Taliansky jazdec Enea Bastianini vyhral úvodné preteky novej sezóny MotoGP v Katare. Pre Bastianiniho to bolo jeho prvé víťazstvo v kráľovskej kubatúre MotoGP! Na druhom mieste skončil Juhoafričan Brad Binder a tretie miesto obsadil Španiel Pol Espargaro.

slovakia

left justify in out

Favoriti sa trápili, zrodila sa nová hviezda

 

Obhajca titulu Francúz Fabio Quartararo a vicemajster Francesco Bagnaia patrili medzi favoritov úvodných pretekov, no už v sobotňajšej kvalifikácii sa výrazne trápili. Z prvého miesta štartoval mladučký Španiel Jorge Martín a za ním dvojica tímu Repsol Honda Pol Espargaro a fenomén Marq Marquéz

 

Espargaro mal najlepší štart a v prvej polovici pretekov doslova dominoval, snažil sa urobiť si dostatočný náskok pred štartovým poľom, no jazdec KTM Brad BinderEnea Bastianini sa mu dokázali udržať na dostrel. 

 

Bastianini sa v minulej sezóne preslávil ako majster záveru pretekov a v Katare tomu nebolo inak. Mladučký Talian postupne zrýchloval svoje tempo a v poslednej časti pretekov sa dokázal dostať pred Espargara a nakoniec prešiel cielovou páskou ako víťaz. Pre Bastianiniho a jeho tím to bolo prvé víťazstvo v MotoGP.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MotoGP™ (@motogp)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies