Motocyklista zrazil staršiu ženu, tá zraneniam podľahla

NETKY.SK • 13 Október 2014, 14:44 • 2 min
Motocyklista zrazil staršiu ženu, tá zraneniam podľahla

DOLNÁ ŽDAŇA - Smrťou 87-ročnej chodkyne sa skončila dopravná nehoda v nedeľu (12.10.) v obci Dolná Ždaňa (okres Žiar nad Hronom).

slovakia

left justify in out

"Podľa doterajších informácií v čase, keď chodkyňa prechádzala z pravej strany cesty na ľavú, mimo vyznačený priechod pre chodcov, narazil do nej 25-ročný motocyklista," informovala Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.
     

Pravdepodobnou príčinou vzniku dopravnej nehody bolo podľa jej slov neprispôsobenie rýchlosti jazdy. "Podľa doposiaľ vykonaného vyšetrovania, vodič motocykla počas jazdy neznížil rýchlosť, chodkyňu obchádzal, pričom došlo k jej zrážke," podotkla.
     

Staršia pani utrpela zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice, a ktorým aj napriek snahe lekárov vo večerných hodinách podľahla. Požitie alkoholu u vodiča motocykla zistené nebolo, u nebohej chodkyni bude prípadná prítomnosť alkoholu zisťovaná počas súdnej pitvy.
     

V súvislosti s nehodou už bolo podľa Kováčikovej začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. "Do vyšetrovania budú prizvaní aj znalci z odboru dopravy. Dopravná nehoda je teda stále v štádiu vyšetrovania," dodala. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies