Motocyklista sa zrazil s vlakom, bojuje o život

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 14:53 • 2 min
Motocyklista sa zrazil s vlakom, bojuje o život

LIETAVSKÁ LÚČKA – Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v stredu dopoludnia na pomoc 32-ročnému motocyklistovi, ktorý sa zranil pri zrážke s vlakom na železničnom priecestí v Lietavskej Lúčke (okres Žilina). TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

slovakia

left justify in out

Prítomní svedkovia podľa nej poskytli mužovi v bezvedomí laickú prvú pomoc. "Pri prílete záchranárskeho vrtuľníka bol muž v starostlivosti privolanej rýchlej lekárskej pomoci. Posádka leteckých záchranárov si ho následne prevzala do svojej starostlivosti. Utrpel rozsiahle poranenie hrudníka, hlavy a dolnej končatiny," uviedla Hopjaková.

 

"Po doplnení liekov a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu pacienta preložili na palubu vrtuľníka. Počas transportu sa jeho zdravotný stav natoľko zhoršil, že lekár musel na palube začať resuscitačné postupy. Po pristátí ho za kontinuálnej resuscitácie v kritickom stave odovzdali do rúk lekárom Univerzitnej nemocnice v Martine," dodala hovorkyňa leteckých záchranárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies