Motivačné odmeny vyplácajú väčšie firmy v priemysle a energetike

NETKY.SK • 28 September 2015, 11:00 • 2 min
Motivačné odmeny vyplácajú väčšie firmy v priemysle a energetike

BRATISLAVA – Pohyblivé zložky mzdy zohrávajú dôležitú úlohu pri odmeňovaní odborných a vedúcich pracovníkov. Podľa poslednej štúdie SNOPK a spoločnosti Kienbaum o odmeňovaní predstavuje variabilný podiel celkovej odmeny manažérov približne 16 %, pri vedúcich a odborných pracovníkoch a pri špecialistoch približne 13 %. Informácie zverejnila Slovensko-nemecká obchodná a priemyselná komora v septembrovom Newslettri.

slovakia

left justify in out

Niektoré podniky, ako napríklad Volkswagen v Bratislave, vyplácajú v hospodársky úspešných rokoch dokonca 14 platov plus prémie. Okrem toho môžu pracovníci požiadať o bezúročné úvery na kúpu bytu. Veľmi rozšírené sú nápoje zdarma či finančne podporovaná kantína. Častým benefitom sú lekárske vyšetrenia, kurzy ďalšieho vzdelávania, wellness ponuky alebo spoločné výlety. Obľúbenými sa stávajú lístky na hokejovú extraligu a narastá aj ponuka práce z domu. Informácie sa opierajú aj o prieskum portálu platy.sk na prelome rokov 2014 a 2015, podľa ktorého dostal na Slovensku 13. plat len každý siedmy zamestnanec. Tento príspevok vyplácajú veľmi často veľké podniky, taktiež priemysel a energetický sektor. Priemerná výška 13. platu sa v roku 2014 pohybovala vo výške okolo 660 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies