Motív strelca v Hurbanove je podľa T. Gašpara zatiaľ neznámy

NETKY.SK • 19 Jún 2012, 09:24 • 2 min
 Motív strelca v Hurbanove je podľa T. Gašpara zatiaľ neznámy

Motív strelca v Hurbanove je podľa T. Gašpara zatiaľ neznámy - Krimi Napriek tomu, že polícia od soboty (16.

slovakia

left justify in out

img

Napriek tomu, že polícia od soboty (16.6.) dôsledne dokumentovala tragédiu v Hurbanove, vypočúvala svedkov a zabezpečovala ďalšie dôkazy, zatiaľ sa nedá povedať, aký bol motív strelca Milana J. Na tlačovej konferencii to dnes povedal prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.
      "Bolo vypočutých množstvo osôb, ktoré mohli uviesť isté skutočnosti k priebehu konania tohto trestného činu, ktoré nám mohli priblížiť, aký by mohol byť vzťah medzi páchateľom a poškodenými, prípadne ich spoločnej minulosti," povedal Gašpar. Skonštatoval však, že zatiaľ sa v otázke motívu, "neposunuli ani o krok ďalej".
      Gašpar priblížil, že Milana J. určite čaká skúmanie duševného stavu, aké boli jeho rozpoznávacie a ovládacie schopnosti v čase masakry, prípadne, či trpel duševnou poruchou. "Práve preto, aby sme mohli vyvodiť isté závery a poučiť sa z toho, čo mohlo viesť páchateľa k spáchaniu tohto trestného činu, sa budeme dôsledne pri vyšetrovaní zaujímať o motív a pohnútku," povedal Gašpar. Dodal, že medzi streľbou z Hurbanova a v Devínskej Novej Vsi je podobnosť, ale "tam nebolo možné s páchateľom pracovať, tak ako teraz". Strelec Ľubomír Harman vtedy prišiel o život.
      Milan J. v sobotu v Hurbanove zavraždil troch ľudí rómskej národnosti a ďalších dvoch zranil. Obvinený je z úkladnej vraždy, z nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody. Hrozí mu doživotie. 


Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies