Mostu-Híd sa podarilo presadiť väčšinu svojich priorít, Bugár: Simon je jediný, ktorý chce odísť

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 13:25 • 2 min
Mostu-Híd  sa podarilo presadiť väčšinu svojich priorít, Bugár: Simon je jediný, ktorý chce odísť

BRATISLAVA – Podpredseda Mostu-Híd Zsolt Simon je podľa šéfa strany Bélu Bugára jediným poslancom NR SR zo strany a jediným členom predsedníctva, ktorý chce v prípade vstupu Mostu-Híd do koalície so Smerom a SNS odísť.

slovakia

left justify in out

Bugár dnes po rokovaní straníckeho predsedníctva povedal, že Simon na predsedníctve v pondelok po voľbách hlasoval za to, že odmieta úradnícku vládu a predčasné voľby. Zároveň súhlasil podľa neho aj s tým, že Most-Híd bude rokovať so Smerom a SNS.

 

„Súhlasil aj s našimi prioritami. Dnes povedal, že nerátal, že naše priority prejdú a on sa bude musieť rozhodnúť. Je to jediný člen predsedníctva a poslaneckého klubu, ktorý chce odísť,“ povedal Bugár. Ako dodal, vstupom do koalície bráni vzniku hnedého Slovenska. „Mojou psou povinnosťou je tomu zabrániť,“ vyhlásil.


Vstup strany Most-Híd do vlády so Smerom a SNS bude podľa Zsolta Simona "znamenať koniec strany Most-Híd". Podpredseda Mostu-Híd zvolený za poslanca v Národnej rade SR dnes na predsedníctve oznámil, že nevie podporiť vládu Smeru, SNS, Mosta-Híd a trosiek Siete. "Preto, ak strana Most-Híd podpíše koaličnú zmluvu a vstúpi do takejto vlády, nevstúpim do poslaneckého klubu Mostu-Híd," avizuje.


Poslanec NR SR František Šebej novinárom povedal, že on zo strany a ani z poslaneckého klubu neodíde. „Presvedčilo ma to, že neexistovala žiadna iná možnosť okrem predčasných volieb. Tie by znamenali takmer isto nepopísateľne väčšiu katastrofu,“ uviedol Šebej, podľa ktorého vznik úradníckej vlády je "blbosť".


Strane sa podľa Bugára podarilo presadiť do programu koalície deväťdesiat percent svojich priorít. „Za to by sa nemusela hanbiť ani jedna pravicová strana,“ povedal s tým, že predsedníctvo dnes niektoré priority ešte spresnilo.

 

„Budeme pokračovať v rokovaní. Ak dôjde k dohode, programové prieniky budú dokončené. Presadili sme skoro všetko z protikorupčného boja. Presadili sme pomoc zaostalejším regiónom. V menšinovej otázke sme presadili tri body. Tiež zrovnoprávnenie stimulov pre domácich a zahraničných podnikateľov,“ vymenoval Bugár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies