Most Ružín na ceste 2. triedy je v zlom stave, hrozí jeho uzavretie

NETKY.SK • 5 December 2016, 15:17 • 2 min
Most Ružín na ceste 2. triedy je v zlom stave, hrozí jeho uzavretie

KOŠICE – Pre technicky zlý stav hrozí uzavretie cestného mosta na priehrade Ružín. Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) o tom na dnešnom zasadnutí informoval predseda KSK Zdenko Trebuľa.

slovakia

left justify in out

Most leží na ceste druhej triedy medzi Košicami a Spišskou Novou Vsou. Jeho stav v utorok (6. 12.) posúdi odborná komisia, ktorá určí ďalší postup. "V utorok sa rozhodne ako ďalej, čo bude s týmto mostom. Sú tam rôzne alternatívy vrátane možného úplného uzavretia pre všetky motorové vozidlá, resp. obmedzenia pre ťažkú nákladnú dopravu, to znamená nad 12,5 tony," konštatoval Trebuľa. Potrebné bude podľa neho vytvoriť zdroj finančných prostriedkov na rýchlu opravu mosta. Podľa predbežných predpokladov by si to vyžiadalo okolo sedem miliónov eur.

 

Predseda KSK ďalej uviedol, že ide o strategický most, ktorý plní aj účely z hľadiska bezpečnosti štátu. Minulý týždeň o situácii rokoval s predsedom vlády Robertom Ficom (Smer-SD) a na ministerstve dopravy. "Mám prísľub, že aj štát sa zapojí do tohto procesu, lebo si myslím, že je to spoločný problém," povedal.

 

Trebuľa zároveň krajské zastupiteľstvo informoval, že vzhľadom na plánované rozšírenie počtu najmenej rozvinutých okresov, pre ktoré platí špeciálna vládna pomoc, KSK navrhuje, aby do takéhoto osobitného režimu boli zaradené aj okresy Košice - okolie a Gelnica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies