Most poslal premiérovi návrh na zníženie nezamestnanosti

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 12:50 • 2 min
Most poslal premiérovi návrh na zníženie nezamestnanosti

BRATISLAVA - Strana Most-Híd poslala premiérovi Robertovi Ficovi návrh na zníženie nezamestnanosti na Slovensku, ktorý je spojený aj s návrhom na podporu malých a stredných zamestnávateľov.

slovakia

left justify in out

"Návrh ponúka vhodný nástroj aktívnej politiky zamestnanosti na viacnásobne efektívnejšie využitie finančného balíka na podporu malých a stredných zamestnávateľov za účelom zníženia nezamestnanosti," uviedla tlačová tajomníčka strany Zuzana Bačiak Masaryková. Na vytvorené pracovné miesto by štát poskytol príspevok vo výške celkovej ceny práce, odvodenej od minimálnej mzdy, a to počas 12 mesiacov, resp. 24 mesiacov.

Cieľovou skupinou tohto návrhu by z pohľadu zamestnancov boli firmy do 50 zamestnancov a z pohľadu nezamestnaných tí, ktorí stratili prácu v dôsledku krízy, s maximálnou dĺžkou nezamestnanosti 3 mesiace. Vďaka tomu by sa podľa strany Most-Híd mohlo vytvoriť približne 22 tisíc pracovných miest za predpokladu, že by náklady na celkovú cenu práce boli nastavené na minimálnu mzdu a predpokladaná dĺžka trvania takto vytvoreného pracovného miesta by bola 12 mesiacov. "Ak by predpokladaná dĺžka takéhoto stimulu bola viazaná na 24 mesiacov, z tejto sumy by sa vedelo vytvoriť 11 tisíc pracovných miest," tvrdí strana. Most-Híd pritom vychádza zo sumy 120 mil. eur, ktorú vláda rozdala desiatim veľkým zamestnávateľom, pričom cena takto udržaného pracovného miesta sa pohybuje od 25 tisíc do 30 tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies