Most-Híd znepokojuje nárast aktivít radikálov na južnom Slovensku

NETKY.SK • 15 Október 2015, 14:26 • 2 min
Most-Híd znepokojuje nárast aktivít radikálov na južnom Slovensku

BRATISLAVA - Strana Most-Híd so znepokojením sleduje rastúce množstvo aktivít radikálnych nacionalistov na južnom Slovensku, či už maďarských, alebo slovenských.

slovakia

left justify in out

Strana tak reagovala na to, že poslanec maďarského parlamentu a podpredseda extrémistickej strany Jobbik István Szávay si v Dunajskej Strede v stredu (14.10.) otvoril poslaneckú kanceláriu.

 

"Všimli sme si aj ich spoluprácu v Gabčíkove, kde Marián Kotleba dokonca citoval vo svojom prejave nadpis z transparentu jeho maďarských kolegov," doplnil Most-Híd. Bugárovci pripomínajú, že oni sa vždy snažili o zníženie napätia na etnicky zmiešaných územiach. "Ľudia chcú žiť pokojne a burcovanie nálad k tomu určite neprispieva," zdôraznil hovorca Mosta-Híd Matej Kováč.

 

István Szávay v súvislosti s otvorením kancelárie povedal, že ide o prvú, ojedinelú iniciatívu, ktorá má zvýšiť kvalitu vzťahov s Maďarmi za hranicami. Kanceláriu otvára na Slovensku preto, lebo je tu podľa neho najviac nedoriešených problémov, ktoré ohrozujú zachovanie identity Maďarov. Maďarský politik zdôraznil, že v Dunajskej Strede neotvoril kanceláriu Jobbiku, ale prijímaciu kanceláriu poslanca maďarského parlamentu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies