Most-Híd vyzýva KDH a #Sieť na vytvorenie alternatívy, chce rokovať

NETKY.SK • 2 November 2015, 11:56 • 2 min
Most-Híd vyzýva KDH a #Sieť na vytvorenie alternatívy, chce rokovať

BRATISLAVA - Strana Most-Híd vyzýva KDH a #Sieť, aby povedali, akú alternatívu voči vláde Smeru-SD vidia a či sú ochotné vytvoriť alternatívu spoločne. Predseda Béla Bugár volá po spojenectve tejto trojice. V najbližších dňoch či týždňoch chce o nej rokovať s KDH a #Sieťou. O vláde so Smerom-SD podľa Bugára Most-Híd dnes nepremýšľa.

slovakia

left justify in out

"Alternatívu jednofarebnej vlády Smeru vidíme v kombinácii strán Most-Híd, KDH a #Sieť, ktoré z hľadiska programu a hodnotových kritérií sú k sebe najbližšie. A práve tieto strany by mohli vytvoriť stabilnú vládu bez Smeru," povedal Bugár na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Zdôraznil, že nehovorí o žiadnom písomnom záväzku či o predvolebnej koalícii. "Hovoríme len o tom, aby každá z týchto strán povedala, že po voľbách vie spolupracovať a vytvoriť základ budúcej vlády," uviedol. Rokovaniami chce Bugár získať od KDH a #Siete jasné stanovisko, či sú schopní pripojiť sa k spomínanej alternatíve.

 

Predseda Mosta-Híd si uvedomuje, že preferencie trojice strán zatiaľ nenapovedajú výsledku, ktorý by ohrozil Smer-SD. Verí však, že spoločný postup a postoje trojlístka pred voľbami by mohli povzbudiť voličov a alternatíva by mohla urobiť lepší volebný výsledok. Ľudia podľa neho potrebujú signál, že môže zafungovať alternatíva strán Most-Híd, KDH a #Sieť, ktorá by mohla vymeniť jednofarebnú vládu.

 

"Nemôžeme rezignovať na možnú zmenu. Aj ja sa obraciam na kolegov, aby sme dali pravicovej alternatíve konkrétnu podobu," vyhlásila podpredsedníčka strany Most-Híd Lucia Žitňanská. Dôvodom na zmenu je podľa nej aj cielené vyvolávanie strachu a radikalizácia politických strán i spoločnosti. "Most-Híd je občianska strana, ktorá hovorí extrémistickým prejavom a tendenciám jasné nie," zdôraznila.

 

Podpredseda László Solymos dúfa, že trojica strán dokáže voličov presvedčiť, aby podporili túto alternatívu. "Verím, že pre ňu získame čo najviac nasledovateľov," poznamenal Solymos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies