Most-Híd: Výmenou vo vláde Fico čiastočne priznal porážku

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 17:28 • 2 min
Most-Híd: Výmenou vo vláde Fico čiastočne priznal porážku

BRATISLAVA - Strana Most-Híd vníma zmeny vo vláde ako čiastočné priznanie zlyhania premiéra Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

„Výmenu dvoch ministrov, ktorých pôsobenie nemožno hodnotiť práve najpozitívnejšie, nepovažujeme za postačujúce. Vláda by mala vo svojej sebareflexii pokračovať a odvolať aj ďalších. Napríklad ministra Tomáša Boreca pre zúfalý stav v slovenskej justícii, ku ktorej občania nemajú dôveru," sa v stanovisku Most-Híd. Demisiu by mal podľa strany podať aj šéf envirorezortu Peter Žiga, ktorý predložil do parlamentu sporný zákon o vode. "Fico výmenou Malatinského a Čaploviča priznal svoju porážku, ale len čiastočne,“ tvrdí Most-Híd.

 

Odchod z postu dnes po viac ako dvoch rokoch funkčného obdobia ohlásil Dušan Čaplovič cez svoj tlačový odbor, demisiu sa rozhodol podať po vzájomnej dohode s premiérom Robertom Ficom. Demisiu už podľa hovorcu rezortu školstva Michala Kaliňáka v písomnej podobe podali v Prezidentskom paláci. Čaploviča by vo funkcii ministra mal nahradiť štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini. Okrem šéfa rezortu školstva končí aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorý pôsobil vo vláde ako nestraník. Ten ohlásil odchod z funkcie po skončení dnešného rokovania vlády. Aj jeho abdikačný list už odovzdali v Prezidentskom paláci. Končiaci šéf rezortu hospodárstva bude pôsobiť ako poradca premiéra Roberta Fica. Prezident Andrej Kiska na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že ministrov Čaploviča a Malatinského odvolá rýchlo a bez prieťahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies