Most-Híd v sobotu predstaví nové tváre vo vedení, mená tají

NETKY.SK • 12 September 2014, 09:30 • 2 min
Most-Híd v sobotu predstaví nové tváre vo vedení, mená tají

BRATISLAVA – Strana Most-Híd má v sobotu predstaviť vo vedení nové tváre. Mená však tají. Predsedom aj po VIII. sneme, ktorý bude v sobotu v Bratislave, má zostať Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

Podpredseda strany László Solymos neočakáva, že Bugár bude mať protikandidáta. Svoje posty by si mali obhájiť aj súčasní podpredsedovia. Dnes nimi sú okrem Solymosa, Zsolt Simon, Ivan Švejna a Lucia Žitňanská. Podľa Solymosa nové tváre by sa mali objaviť v predsedníctve a republikovej rade. „O menách by som nerád hovoril. Je to kompetencia predsedu. Pôjde o ľudí, ktorí už pre stranu niečo spravili,“ uviedol Solymos. Na základe zmeny stanov sa má do predsedníctva dostať poslanec Európskeho parlamentu József Nagy.

 

Delegáti majú na sneme odsúhlasiť zmenu podnázvu. Most-Híd sa zmení v sobotu na sneme zo strany spolupráce na občiansku stranu. Ako povedal pre agentúru SITA Bugár, k zmene podnázvu dochádza, aby si každý uvedomil, že strana posilňuje svoj základ a zameria sa na upevňovanie občianskych princípov v spoločnosti, teda vracia občana do centra svojej pozornosti. „Základné hodnoty, že chceme spravodlivejšiu spoločnosť, spoluprácu v prospech všetkých, ochranu rozmanitosti, zostávajú. Zmenou podnázvu chceme len zdôrazniť, že sme strana, ktorá zastupuje záujmy občanov,“ povedal Bugár. 


Predseda strany tiež očakáva, že 13. septembra na sneme strana prijme víziu, ktorá bude základom činnosti, ale aj spolupráce s ostatnými stranami. Občianska vízia 2016 je strategickým materiálom Mosta-Híd, pracuje na ňom skupina odborníkov, ktorí sa s predsedom a vedením strany venujú podstatným oblastiam politického a verejného života na Slovensku. Strana už predstavila viaceré dokumenty z vízie: Maďarská národnostná politika, Hospodárska politika, Politika riešenia chudoby a rómska politika, Udržateľný vidiek, Právny štát, Vzdelávacia politika a Ústavný systém. Na dokumente v sociálnej oblasti spolupracovala aj expremiérka Iveta Radičová. 

 

Bugár má v prejave zhodnotiť aj päť rokov existencie strany. “Päť rokov existencie bolo dosť ťažkých. Stále zápasíme s predsudkami. Na severe hovoria, že sme maďarská strana, na juhu zas, že nie sme len maďarská strana. Opodstatnenie vzniku strany dokázali sami občania vo voľbách,“ zdôraznil Bugár. Podľa neho má v súčasnosti Most-Híd viac ako 250 základných organizácií a viac ako 5 500 členov. Má tiež aktívnu mládežnícku a ženskú organizáciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies