Most-Híd: Ukrajina potrebuje aj našu podporu

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 17:29 • 2 min
Most-Híd: Ukrajina potrebuje aj našu podporu

BRATISLAVA - Finančná pomoc a pomoc pri reformách sú podľa zahraničnej tajomníčky Most-Híd Ľubice Kováčovej najdôležitejšie veci, ktoré Ukrajina a jej občania očakávajú od Európskej únie. TASR o tom informoval hovorca Mostu-Híd Gabriel Gilányi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Súčasná situácia, ktorej čelia ľudia na Ukrajine, je mimoriadne zložitá. "Na jednej strane je to vojna na východe krajiny, na strane druhej sa Ukrajina snaží presadiť množstvo potrebných, ale veľmi náročných reforiem," informuje. Podľa Mostu-Híd ukrajinskí predstavitelia politických strán zdôraznili, že veľmi dôležitú úlohu zohrávajú pri obidvoch aspektoch západné krajiny a ich susedia vrátane Slovenska, no od EÚ očakávajú jasný signál ľuďom na Ukrajine, že Európa stojí na ich strane.
     

Za prejav podpory považuje Most-Híd uvoľnenie vízovej povinnosti pre občanov Ukrajiny zo strany EÚ a ďalšie signály približujúce krajinu k európskej integrácii. "Hlavným cieľom proeurópskej ukrajinskej vlády zloženej z piatich strán je stabilizácia v krajine a reformné procesy, ktoré majú priblížiť Ukrajinu k Európe," uvádza sa v stanovisku.

     

Najdôležitejšia je podľa Mostu-Híd decentralizácia, reforma súdnictva a zmena ústavy. Taktiež uvádza, že Slovensko by malo aktívne pomáhať ukrajinskej vláde pri reformách a zároveň by malo prezentovať jednoznačný postoj doma a na európskej pôde vo vzťahu k sankciám voči Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies