Most-Híd: Smer-SD porušuje pri návrhu schránkového zákona vlastné záväzky

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 14:56 • 2 min
Most-Híd: Smer-SD porušuje pri návrhu schránkového zákona vlastné záväzky

BRATISLAVA - Predložený návrh schránkového zákona nespĺňa všetky body uznesenia, za ktoré hlasovali aj poslanci Smeru-SD. Tvrdí to podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská, podľa ktorej si vládna strana porušuje vlastné záväzky. Most-Híd trvá na zapracovaní všetkých požiadaviek.

slovakia

left justify in out

"Aby prijatý zákon nebol len prázdnym gestom," informovala TASR.
     

Zákon, ktorý bol predložený do pripomienkového konania, spĺňa podľa Žitňanskej len prvé dva body uznesenia Národnej rady SR, pričom tretí čiastočne a štvrtý bod vôbec. "Štvrtý bod uznesenia hovorí o narábaní s verejnými prostriedkami v oblastiach, ako je zdravotné poistenie, predaj majetku štátu alebo eurofondy. To tento návrh nerieši vôbec, pretože predseda parlamentu Peter Pellegrini navrhol tieto oblasti riešiť v inom, neskôr predloženom zákone," uviedla.
     

Takýto postup zo strany Pellegriniho považuje Žitňanská za porušenie uznesenia, na ktorý nevidí reálny dôvod. "Pokiaľ nechce predseda parlamentu nastúpiť na cestu jeho predchodcu vo funkcii Pavla Pašku, ktorý ignoroval všetky svoje sľuby verejnosti aj opozícii, mal by sa postarať o to, aby svoj prvý verejný záväzok bez úskokov naplnil," povedala.
     

Pripomienkové konanie k návrhu sa skončilo v pondelok, zákon by podľa Žitňanskej mal byť predložený na májovej schôdzi parlamentu. Upozornila, že ľudia chápu dôležitosť tejto právnej úpravy. Spomenula dve hromadné pripomienky k návrhu, ktoré podpísalo viac ako 3000 občanov. "Smer-SD bude musieť o pripomienkach rokovať nielen s opozíciou, ale aj s občianskou verejnosťou," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies