Most-Híd: Smer Figeľovým odvolávaním odpútava pozornosť

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 09:28 • 2 min
Most-Híd: Smer Figeľovým odvolávaním odpútava pozornosť

BRATISLAVA - Odvolaním Jána Figeľa z postu podpredsedu parlamentu chce vládny Smer odpútať pozornosť od centra problému, ktorým je zodpovednosť strany Roberta Fica na kauzu Váhostav, myslí si predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

Líder Mosta-Híd upozornil, že premiér Robert Fico zavádza, ak tvrdí, že opozícia nedala žiadny návrh riešenia kauzy Smeru - Váhostavu. Most-Híd podľa Bugára už pred rokom predložil do parlamentu návrh, ktorý mal zabrániť tomu, aby malí veritelia boli vyšachovaní z procesu reštrukturalizácie. Vo februári tohto roka zasa Most navrhoval, aby pri reštrukturalizáciách minimálne 50 percent dostali malí veritelia. "To znamená, že prijali náš návrh," dodal Bugár.


Podľa podpredsedníčky Mosta-Híd Lucie Žitňanskej verejný a opozičný tlak mal zmysel, a Fico sa musel začať zaoberať Váhostavom, hoci to pôvodne odmietal. "Pre nás bude prijateľné len také riešenie, ktoré bude garantovať minimálne 50-percentné uspokojenie pohľadávok. Na uspokojení musí participovať manažment a majitelia Váhostavu. Nie je riešením, aby to zaplatil štát z verejných peňazí," konštatovala Žitňanská.


Podľa SDKÚ-DS trápne divadlo Roberta Fica pokračuje. Premiér po utorkovom rokovaní vlády začal s trápnym licitovaním a živnostníkom a drobným podnikateľom, ktorým Váhostav nevyplatil faktúry za milióny eur, zvýšil ponuku o desať percent. Slovensko sa podľa SDKÚ-DS posunulo oveľa ďalej, než je ochotný Robert Fico pripustiť a pochopiť. Živnostníci a drobní podnikatelia podľa opozičnej strany nenaleteli na marketingovú ponuku vlády, že štát od nich odkúpi pohľadávky Váhostavu za smiešnych 40 percent. Preto dnes zvýšil ponuku na 50 percent.


Namiesto toho, aby sa ku kauze postavil ako chlap a priznal, že jeho vláda pri kauze Váhostav zlyhala, našiel si obetného baránka, ktorým má byť exminister dopravy Ján Figeľ, ktorého chce teraz odvolať z postu podpredsedu parlamentu. "Farizejstvo Roberta Fica dnes skutočne dosiahlo svoj absolútny vrchol. Tri roky veľmi dobre vedel, za aké sumy boli podpisované zmluvy s Váhostavom za vlády Ivety Radičovej. Teraz ho zrazu osvietilo a rozhodol sa, čuduj sa svete, obetovať opozičného poslanca," povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies