Most-Híd: Skorumpovaní sudcovia musia byť potrestaní, treba prijať zákon

NETKY.SK • 21 November 2013, 12:02 • 2 min
Most-Híd: Skorumpovaní sudcovia musia byť potrestaní, treba prijať zákon

BRATISLAVA - Niektorí sudcovia na Slovensku beztrestne páchajú zločiny a smejú sa ľuďom do očí.

slovakia

left justify in out

Na margo prípadu z utorka (19.11.), keď Ústavný súd SR odoprel súhlas na trestné stíhanie sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana M., to dnes uviedol líder opozičnej strany Most-Híd Béla Bugár. Ten zároveň osloví predsedov strán Ľudovej platformy - SDKÚ-DS a KDH, aby spoločne a bezodkladne iniciovali nové nastavenie legislatívnych pravidiel.

"Most–Híd vyzýva k urýchlenému prijatiu zákona, ktorý zabráni zneužívaniu sudcovskej imunity," povedal Bugár. Podľa jeho strany prípad sudcu Štefana M. opäť potvrdzuje, že v slovenskom súdnictve sa rozmáha korupcia, ktorá navyše zostáva nepotrestaná. "Tento stav vážnym spôsobom ohrozuje princípy spravodlivosti a demokracie v našej spoločnosti a nahráva do karát nečestným sudcom či ústavným činiteľom. Niektorí sudcovia tu páchajú zločiny s vedomím, že sa im nič nestane," dodal Bugár.

Ústavný súd SR v utorok odoprel súhlas na trestné stíhanie sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana M. pre skutky právne kvalifikované ako zločin prijímania úplatku a prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa. O súhlas na trestné stíhanie požiadal v auguste generálny prokurátor SR. Vo veci rozhodoval na neverejnom ústnom zasadnutí pléna pod vedením predsedníčky Ivetty Macejkovej. 

Prípad sa týka údajného úplatku za zrušenie väzobného stíhania muža obvineného z podvodu. V kauze medzi obvinenými v marci 2011 bol aj známy bratislavský prokurátor. Sudca Štefan M. viackrát vyhlásil, že nevzal úplatok a žiadny mu ani nebol ponúknutý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies