Most Híd sa obáva sa, že peniaze zo Slovak Telekomu zhltne kampaň Smeru

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 12:31 • 2 min
Most Híd sa obáva sa, že peniaze zo Slovak Telekomu zhltne kampaň Smeru

BRATISLAVA – Štát by mal z doprivatizácie Slovak Telekomu (ST) získať približne miliardu eur. Podľa strany Most-Híd je však nanajvýš otázne, ako s nimi vládna strana naloží. Most-Híd preto vyzýva ministra financií Petra Kažimíra, aby jasne pomenoval, ako sa finančné prostriedky z predaja podielu štátu v ST použijú.

slovakia

left justify in out

„Napriek tomu, že Smer opakovane odmietal akúkoľvek privatizáciu, považujeme za racionálne rozhodnutie, že sa štát zbaví svojho podielu v Slovak Telekome. Na druhej strane však musíme vysloviť obavy nad tým, či prostriedky, ktoré takto štát získa, budú aj rozumne investované,“ vyhlásil podpredseda strany Most-Híd pre ekonomiku Ivan Švejna. Podľa jeho slov by bolo absolútne v poriadku, keby miliardový balík z doprivatizácie ST bol použitý na zníženie dlhu Slovenska alebo iné štrukturálne opatrenia. „Smer však už neraz porušil svoje sľuby a preto existujú obavy, či tieto peniaze vláda nepoužije na svoje predvolebné sociálne balíčky,“ upozornil Švejna.


Ešte vlani vo februári minister financií Peter Kažimír pre médiá vravel, že peniaze z doprivatizácie ST majú ísť na zníženie dlhu a projekt jednej zdravotnej poisťovne. Parlament na poslednej schôdzi už schválil zámery doprivatizácie 49 percent akcií štátu a Fondu národného majetku SR v ST, pričom na dnešnom zasadnutí vlády schválili návrh na vydanie rozhodnutia o prevode majetkovej účasti štátu na podnikaní tejto spoločnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona