Most-Híd: Rusko musí rešpektovať územnú celistvosť svojich susedov

NETKY.SK • 13 Február 2015, 14:10 • 2 min
Most-Híd: Rusko musí rešpektovať územnú celistvosť svojich susedov

BRATISLAVA - Rusko musí rešpektovať územnú celistvosť svojich susedov, vrátane Krymu, ako aj ich slobodnú voľbu zahraničnopolitickej orientácie. Tvrdí to strana Most-Híd.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Tak, ako sme mali pred desaťročím voľnosť v rozhodovaní sa o tom, kam chceme patriť, tú istú voľnosť musí mať dnes aj Ukrajina. Most-Híd nepovažuje za štandardné, aby sa Ukrajine takýto priestor pre slobodné rozhodovanie odopieral s argumentom, že Rusko s tým nesúhlasí," uvádzajú vo svojom stanovisku bugárovci.
     

Najväčší problém slovenskej zahraničnej politiky je podľa Mosta-Híd nesúlad medzi oficiálnymi stanoviskami rezortu zahraničia a politickými deklaráciami predovšetkým premiéra Roberta Fica. "Vytvára to rozporuplný obraz o našich stanoviskách a robí z nás nedôveryhodných partnerov," tvrdí opozičná strana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona