Most-Híd: Robert Fico oslabuje pozíciu Slovenska v EÚ

NETKY.SK • 11 August 2014, 13:18 • 2 min
Most-Híd: Robert Fico oslabuje pozíciu Slovenska v EÚ

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) oslabuje svojimi vyhláseniami k dohode krajín EÚ o uvalení sankcií voči Rusku pozíciu Slovenska v Únii. Tvrdí to opozičný Most-Híd vo svojom dnešnom stanovisku.

slovakia

left justify in out

Most-Híd považuje Ficove vyhlásenia, ktoré odzneli na oslavách 70. výročia SNP a 69. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Lehote pod Vtáčnikom, za nekorektné. "Je poľutovaniahodné, že slovenský premiér nimi spochybňuje jednoznačný postoj EÚ - vrátane Slovenska - voči krajine, ktorá hrubo porušuje slobodu iných národov. Robert Fico navyše takýmito svojimi vyhláseniami oslabuje pozíciu Slovenska v EÚ," vyhlásil Most-Híd.

 

Fico označil sankcie EÚ voči Rusku za nezmyselné. Podľa neho ohrozujú Slovensko. Premiér sa nazdáva, že by sa v súvislosti s nimi mali spojiť politici z opozície aj vlády a mali by spolu chrániť záujmy Slovenskej republiky.

 

Most-Híd pripomína, že sankcie voči Rusku sú výsledkom kolektívnej dohody krajín Európskej únie a túto dohodu treba rešpektovať. O to menej pochopiteľné je podľa Mostu-Híd, že Fico túto dohodu verejne spochybňuje. "Pričom argumentuje tým, že táto dohoda ohrozuje Slovensko," dopĺňajú bugárovci.

 

Nezmyselná nie je podľa Mostu-Híd dohoda o sankciách zo strany EÚ voči Rusku, ale správanie sa ruského prezidenta Vladimira Putina. "Hrubo porušuje medzinárodné práva. Na sankcie, ktorými Rusko svet trestá, navyše reaguje trucsankciami, ktoré v konečnom dôsledku poškodzujú Rusko a jeho občanov," pripomína strana. Putinovo správanie sa považuje za neakceptovateľné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona