Most-Híd podporuje reformné ciele Porošenkovej vlády

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 11:21 • 2 min
Most-Híd podporuje reformné ciele Porošenkovej vlády

BRATISLAVA - Strana Most-Híd plne podporuje reformné ciele demokraticky zvolenej vlády Petra Porošenka na Ukrajine, ako aj snahu vládnucich strán stať sa súčasťou európskych straníckych štruktúr.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Práve skúsenosti z postkomunistických krajín, ktoré sú už dnes súčasťou EÚ, môžu byť veľmi užitočnými pri transformačnom procese, ktorý dnes prebieha na Ukrajine,“ informovala o postoji Mostu-Híd zahraničná tajomníčka Ľubica Kováčová.


Ambíciou súčasnej ukrajinskej vlády je podľa Mostu-Híd stabilizovať politickú a ekonomickú situáciu krajiny. Ukrajina sa takisto snaží aj o plnú politickú akceptáciu na európskej pôde. "Konkrétnym vyjadrením týchto cieľov je aj snaha vládnucich strán Bloku Petra Porošenka a Národného frontu o vstup do Európskej ľudovej strany," uvádza strana vo svojom stanovisku.


V týchto dňoch sa na Ukrajine koná misia Európskej ľudovej strany (EPP), ktorej hlavnou úlohou je posúdiť pripravenosť ukrajinských strán - Bloku Petra Porošenka a Národného frontu na vstup do EPP. Súčasťou tejto frakcie Európskeho parlamentu je aj strana Most-Híd, ktorú reprezentuje zahraničná tajomníčka strany Ľubica Kováčová.


Počas troch dní sa členovia delegácie na Ukrajine stretnú okrem politických predstaviteľov spomínaných strán aj so zástupcami občianskej spoločnosti, mimovládnych organizácií či európskych inštitúcií. V Kyjeve si členovia taktiež pripomenú aj obete demonštrácií na Majdane, ktoré viedli k zvrhnutiu vlády Janukovyča.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies