Most-Híd odsudzuje politickú agitáciu Jobbiku v Dunajskej Strede

NETKY.SK • 26 Február 2014, 14:26 • 2 min
Most-Híd odsudzuje politickú agitáciu Jobbiku v Dunajskej Strede

BRATISLAVA - Maďarská extrémistická strana Jobbik si robila v meste predvolebnú kampaň.

slovakia

left justify in out

 

Strana Most-Híd odsudzuje politickú agitáciu maďarských extrémistov v Dunajskej Strede. Ako upozorňuje Most-Híd, maďarská extrémistická strana Jobbik robila v meste predvolebnú kampaň a predstavila v ňom svojho kandidáta do parlamentných volieb. "Tamojší predstavitelia strany Most-Híd spolu s obyvateľmi mesta - Slovákmi aj Maďarmi - ostro vystúpili proti takejto agitácii," píše sa v stanovisku Mosta-Híd.

 

Na to, že si Jobbik robí kampaň aj na Slovensku, upozornila v utorok večer televízia TA 3. Divákom sprostredkovala protest miestnych obyvateľov. Ľudí, ktorí prišli verejne odsúdiť extrémizmus a nacionalizmus v Dunajskej Strede, pobúrilo podľa Mosta-Híd aj to, že politická agitácia extrémistickej strany sa uskutočnila na pôde dunajskostredského bábkového divadla, ktoré je príspevkovou organizáciou mesta. „Je to hanba pre mesto, že dalo priestor extrémistom. Politika Jobbiku v žiadnom prípade nemôže pomôcť maďarskej, ani iným menšinám,“ hovorí poslanec mestského zastupiteľstva za Most- Híd Marián Ravasz.

Agentúra SITA osloví aj vedenie mesta Dunajská Streda. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies