MOST-HÍD odmieta zneužívanie terorizmu v kampani

NETKY.SK • 21 November 2015, 13:28 • 2 min
MOST-HÍD odmieta zneužívanie terorizmu v kampani

BRATISLAVA - Strana Most-Híd plánuje zvolať na budúci týždeň spoločné rokovanie s KDH a #Sieťou. Práve s nimi by chceli bugárovci vytvoriť alternatívu voči vláde Smeru-SD. Považujú ich za hodnotovo blízke a schopné vytvoriť základ stabilnej vlády. O potrebe vytvárania pravicovej alternatívy voči súčasnej vláde hovorila dnes Republiková rada Mosta-Híd v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Chceme, aby alternatíva Most-Híd, KDH a Sieť, ktorú sme pomenovali prvýkrát pred viac ako polrokom, bola zo dňa na deň reálnejšia a získavala podporu občanov," vyhlásil predseda Mostu-Híd Béla Bugár. O potrebe alternatívy dnes už podľa neho nikto nepochybuje. "Chceme však, aby bola v prvom rade stabilná a založená na programovej a hodnotovej blízkosti jednotlivých strán," dodal Bugár.

 

Strana prijala na dnešnom rokovaní aj stanovisko k teroristickým útokom. Odmieta zneužívanie témy terorizmu a migrantov v predvolebnej kampani a tiež uplatňovanie kolektívnej viny, ku ktorému podľa Mosta-Híd dochádza monitorovaním všetkých moslimov na Slovensku.

 

"Odsudzujeme, ak toto obrovské nešťastie (teroristické útoky v Paríži) niekto cynicky zneužíva na vlastné politické ciele v rámci predvolebnej kampane. Odmietame princíp kolektívnej viny a odsudzujeme, že premiér na území Slovenska znovu tento princíp uplatňuje, keď pre zlyhanie jednotlivcov dáva sledovať celú skupinu obyvateľov," uviedla podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská.

 

Treba podľa nej nanovo sformulovať pravidlá vstupu na územie Európskej únie, pohybu ľudí na jej území a ochranu jej hraníc. "Musíme urobiť všetko pre to, aby EÚ pod tlakom terorizmu neobetovala najcennejšie výdobytky európskeho projektu, ako napr. slobodu občanov Európskej únie," zdôraznila Žitňanská.

 

Podpredseda strany László Solymos pripomenul program strany. "Zlepšenie podnikateľského prostredia, zníženie daňového a odvodového zaťaženia malých a stredných podnikateľov, zmena valorizácie dôchodkov, stabilizácia druhého piliera, budovanie právneho štátu, zavedenie e-Health, investície do školstva, či podpora regiónov," vymenoval niektoré z cieľov Solymos.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies