Most-Híd: Od koaličných partnerov očakávame korektnú komunikáciu

NETKY.SK • 13 Máj 2018, 15:57 • 2 min
Most-Híd: Od koaličných partnerov očakávame korektnú komunikáciu

BRATISLAVA - Korektná a efektívna komunikácia má svoje pravidlá. Strana Most-Híd sa nimi riadi a to isté očakáva aj od svojich koaličných partnerov.

slovakia

left justify in out

Bugárovci to napísali na sociálnej sieti v reakcii na výzvu SNS, aby Most-Híd odvolal svojho štátneho tajomníka na ministerstve obrany Róberta Ondrejcsáka.

 

"Róbert Ondrejcsák dlhodobo kritizuje zúžený priestor na prácu na ministerstve obrany nielen v súvislosti s medializovanými tendrami. Jeho argumenty si vypočujeme na straníckej pôde. Predseda strany Béla Bugár bude iniciovať stretnutie s predsedom SNS a namiesto odkazov cez médiá bude hľadať vhodný priestor na výmenu názorov na pôde Koaličnej rady," uzavrela strana.

 

Na stiahnutie Ondrejcsáka vyzval v sobotu (12.5.) podpredseda SNS Anton Hrnko. Dôvodom bol Ondrejcsákov rozhovor pre denník Sme, v ktorom kritizoval SNS za pôsobenie na ministerstve obrany. SNS ho zároveň vyzvala, aby zverejnil všetky priame aj nepriame príjmy za prednášky a publikačnú činnosť od zbrojárskych lobistov.

 

Hrnko tvrdí, že v posledných mesiacoch sa na SNS zniesla doslova kanonáda obvinení, ktoré spochybňujú nielen jej nominantov, ale úprimnú snahu strany riešiť problémy Slovenskej republiky, ktoré sa tu nakopili za predchádzajúcich vlád. "Zase niekomu prekáža, že SNS rastie, ale zvykli sme si. Keď to počúvame z opozičných radov, určite sa nám to nepáči, ale chápeme to, najmä keď opozícia si dala za cieľ deštruovať pozitívnu prácu vládnej koalície, lebo iné ponúknuť nevie. Keď to však robia niektorí príslušníci a nominanti koalície, je to na pováženie, či vôbec majú záujem na pokračovaní spoločnej vlády a neuprednostňujú svoje ego na úkor koalície," odkázal Hrnko.

 

Pripomína, že keď pri odvolávaní poslankyne Petry Krištúfkovej (Sme rodina) z výboru na kontrolu Vojenského spravodajstva niektorí koaliční poslanci hlasovali inak, "ako vyplynulo z vecnej stránky záležitosti a dohôd, rešpektoval som to". "Avšak vrcholom je, keď sa štátny tajomník za Most-Híd na rezorte obrany oprie do SNS z neprijateľných pozícií. Priateľ lobistov sponzorovaných Saabom nemá právo útočiť do SNS," tvrdí Hrnko.

 

Pokračuje, že Ondrejcsák, vzdelaním filozof, sa pasuje do úlohy odborníka na armádu. "Svoju odbornosť ukázal, keď sme zažili škandál s Vojenskou políciou, ktorá ho sprevádzala až do jeho domu v maďarskej Rajke. Tento dom si však za oficiálny príjem môže ťažko dovoliť. Pravdou je, že nemá elementárne znalosti, čo ukázal za vlády Ivety Radičovej. Je známe, ako pôsobil a zastával na ministerstve post v časoch ministrovania pána Ľubomíra Galka (SaS). Mlčal, keď Galko predal samopaly za desať eur, keď nakúpili sanitky za 300.000 eur. Vtedy nevedel, čo robiť s Galkom na rezorte obrany. SNS preto vyzýva svojho koaličného partnera na výmenu štátneho tajomníka. Jeho arogancia presiahla hranicu únosnosti," dodal Hrnko.

 

Líder Mosta-Híd Béla Bugár pre TASR ešte v sobotu reagoval, že dotknutý rozhovor Ondrejcsáka pre denník Sme skutočne vyznieva tak, že štátny tajomník útočí na koaličného partnera. "Ak má pán Ondrejcsák problém, má to riešiť vo vnútri a so svojím nadriadeným, teda ministrom obrany, a nie so SNS. Akoby sa cítil náš minister napr. na doprave, keby na neho takto útočil štátny tajomník za SNS?" pýtal sa Bugár. Je preto pripravený s Ondrejcsákom hovoriť a túto tému otvoriť na najbližšom predsedníctve Mosta-Híd. "Musí to byť rozhodnutie predsedníctva. A nie na základe toho, čo hovorí pán Hrnko, ale na základe toho, čo sme si prečítali v rozhovore," dodal Bugár.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona