Most-Híd neodporúča regiónom uzatvárať koalície so Smerom, SNS, KSNS a ĽS-NS

NETKY.SK • 17 August 2014, 14:12 • 2 min
Most-Híd neodporúča regiónom uzatvárať koalície so Smerom, SNS, KSNS a ĽS-NS

BRATISLAVA - Strana Most-Híd neodporúča štruktúram v regiónoch uzatvárať pre novembrové komunálne voľby koalície so Smerom-SD, SNS, KSNS a ĽS-NS.

slovakia

left justify in out

O zložení koalícií v okresných a krajských mestách rozhodne celorepublikové predsedníctvo, regionálne štruktúry nie. Podľa hovorcu Gabriela Gilányiho o tom rozhodla pred časom Republiková rada Mostu-Híd.
      

Most-Híd rokuje o spolupráci s viacerými stranami, nevylučuje ani spoluprácu s SMK. Všetko bude závisieť od vzájomnej dohody. "Záujem spolupracovať bude všade tam, kde sa s SMK dokážeme dohodnúť," uviedol pre TASR Gilányi. Potvrdil prebiehajúce rokovania v niektorých regiónoch, konkrétnejší nechce byť. "Bolo by nekorektné prípadné dohody predbiehať," poznamenal.
      

SMK o prípadnej spolupráci Tlačovej agentúre SR odpovedala, že podľa straníckych stanov majú výlučné právo navrhovať kandidátov miestne organizácie. "Kandidátov strany v komunálnych voľbách a miestnu koalíciu schvaľuje členská schôdza. O rokovaniach s potenciálnymi partnermi teda rozhodnú samotné miestne organizácie strany," uviedol Attila Puskás z tlačového odboru strany SMK.
      

Komunálne voľby budú 15. novembra. Kandidačné listiny môžu strany a kandidáti podávať do 21. septembra. Oficiálna predvolebná kampaň sa začne koncom októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona