MOST-HÍD minie na kampaň viac ako 1,3 milióna eur

NETKY.SK • 22 November 2015, 11:50 • 2 min
MOST-HÍD minie na kampaň viac ako 1,3 milióna eur

BRATISLAVA - Strana Most-Híd minie na volebnú kampaň viac ako 1,3 milióna eur. Odhaduje to šéf kampane László Solymos.

slovakia

left justify in out

"Rátame, že centrála by mohla vynaložiť na kampaň okolo 1,3 milióna eur. To sa navýši o sumy, ktoré budú kandidáti dávať na svoju osobnú kampaň," uviedol Solymos, ktorý celkovú sumu teraz odhadnúť nevie.

 

Politické strany môžu minúť na oficiálnu kampaň podľa zákona najviac tri milióny eur. Musia mať tiež zriadený transparentný účet. Podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská pripomenula, že strana si zriadila tento účet ešte skôr, ako bol vyhlásený termín volieb a skôr ako sa spustila oficiálna predvolebná kampaň.

 

Parlamentné voľby budú na Slovensku 5. marca 2016. Politické strany majú predložiť svoje kandidačné listiny najneskôr do 6. decembra. Stranu Most-Híd povedie do volieb predseda Béla Bugár. Druhá je podpredsedníčka Lucia Žitňanská, ktorá tak vystriedala doterajšiu dvojku, podpredsedu Zsolta Simona. Ten je na štvrtej priečke za šéfom poslaneckého klubu a podpredsedom Lászlóom Solymosom. Piaty je poslanec Gábor Gál.

 

Na listine sú okrem Žitňanskej aj ďalší bývalí poslanci SDKÚ-DS a tiež napríklad bývalý šéf prezidentskej kampane Radoslava Procházku Martin Dubéci a iní nestraníci. Bugár chcel na kandidátke skombinovať skúsenosť s novými tvárami a myšlienkami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies