Most-Híd: Mimoriadna schôdza je nekonštruktívny krok opozície

NETKY.SK • 13 Február 2017, 10:25 • 2 min
Most-Híd: Mimoriadna schôdza je nekonštruktívny krok opozície

BRATISLAVA – Strana Most-Híd považuje mimoriadnu schôdzu, na ktorej bude v utorok odvolávaný premiér Robert Fico, za pokračovanie sérií nekonštruktívnych krokov opozície.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes pre agentúru SITA hovorkyňa strany Klára Debnár, na rozdiel od opozície vládna koalícia ponúka riešenia v záujme ľudí. „Koalícia už prijala opatrenia, aby za elektrickú energiu nikto neplatil viac ako minulý rok. Most-Híd spolu s koaličnými partnermi pripravuje viacero systémových opatrení, aby sa takáto situácia v budúcnosti opakovať nemohla,“ povedala s tým, že jedným z návrhov je napríklad to, aby šéf úradu a šéf regulačnej rady nebola tá istá osoba. „O konkrétnych návrhoch budú zástupcovia koalície rokovať v utorok na avizovanej koaličnej rade,“ dodala.

 

Opoziční poslanci v piatok podali návrh na odvolanie predsedu vlády Roberta Fica. Dôvodom má byť kauza s cenami energií. Pod návrh sa podpísalo 42 poslancov. Predseda parlamentu následne zvolal mimoriadne rokovanie Národnej rady SR na utorok 14. februára o 13:00.

 

Pôjde už o druhé odvolávanie Roberta Fica v tomto volebnom období. Prvýkrát chceli Fica odvolávať opoziční poslanci 7. júla 2016. Podľa opozície premiér svojím prístupom ku kauze Bašternák totiž legitimizoval korupčné správanie, keďže odmieta odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona