Nezhody medzi pravicovými stranami, Most-Híd: Matovič ohrozuje rokovania o vytvorení vlády

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 18:53 • 2 min
Nezhody medzi pravicovými stranami, Most-Híd: Matovič ohrozuje rokovania o vytvorení vlády

BRATISLAVA - Strana Most-Híd vyzýva všetky strany, ktoré sa zúčastňujú na rokovaniach o zostavení pravicovej vlády, k uvážlivým, stabilizujúcim krokom a vyjadreniam.

slovakia

left justify in out

Týka sa to predovšetkým predsedu OĽaNO-NOVA Igora Matoviča, ktorý si podľa Mostu-Híd neuvedomuje, že svojimi krokmi ohrozuje rokovania o vytvorení pravicovej vlády. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Mostu-Híd Matej Kováč s tým, že Most-Híd mrzí, že Matovič pokračuje vo svojich hrách aj po voľbách.

 

Narážal tým na dnešný Matovičov status na sociálnej sieti, v ktorom líder OĽaNO uviedol, že podľa Oszkára Világiho by sa mal Most-Híd správať zodpovedne a mal by ísť do koalície so Smerom.


"Ak ide Igorovi Matovičovi o zostavenie pravicovej vlády a nie o prekrytie svojich problémov, ktoré skôr alebo neskôr môžu spôsobiť problémy v koalícii, mal by s vyhláseniami voči kolegom už raz prestať, pretože dôveru, na ktorej musí vláda stáť, posúva na minimálnu úroveň," píše sa v stanovisku Mostu-Híd.


Postoj Mostu-Híd sa od volieb v ničom nezmenil - rokovať o zostavení vlády s Robertom Ficom strana odmietla a bude pokračovať v rokovaniach o vytvorení stabilnej pravicovej vlády. "Pritom bude dôležité, koľko mandátov vie do takejto zostavy garantovať každá zúčastnená strana vrátane hnutia OĽaNO Igora Matoviča," uvádza sa v stanovisku strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies