Most-Híd je naďalej pripravený rokovať s SMK

NETKY.SK • 17 Október 2016, 06:36 • 2 min
Most-Híd je naďalej pripravený rokovať s SMK

BRATISLAVA - Strana Most-Híd je naďalej pripravená rokovať s SMK o možnej spolupráci na južnom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Pripomína, že stretnutie s SMK k možnej spolupráci iniciovala strana krátko po tohtoročných parlamentných voľbách. "No z ich strany nebola doteraz pozitívna reakcia. Most-Híd je naďalej pripravený na rokovania s SMK v prípade ich reálnej snahy o spoluprácu na južnom Slovensku," uviedol pre TASR Most-Híd.

 

SMK na otázky TASR odpovedala, že nevylučuje spoluprácu s demokratickými stranami. V júli predseda SMK József Menyhárt potvrdil pripravenosť strany rokovať s Mostom-Híd o prípadnej spolupráci. Kedy sa o stretnutie pokúsi, nepovedal.

 

SMK v apríli avizovala, že chce rokovať o spolupráci so všetkými opozičnými parlamentnými aj mimoparlamentnými stranami, ktoré majú podobné hodnoty ako SMK. Ešte predtým prišla ponuka na rokovanie od Mosta-Híd. SMK však na stretnutie nešla. Strana chcela počkať, či sa Most-Híd spojí v koalícii s SNS a Smerom-SD. Most-Híd do tejto vlády vstúpil.

 

Pre vtedajšie vedenie SMK bolo spojenie s SNS problém, rovnako ako spôsob vzniku vládnej koalície. Rozhodnutie o tom, či ísť rokovať s Mostom-Híd, nechalo staré vedenie na nové. Most-Híd už vtedy hovoril, že je naďalej pripravený s SMK rokovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies