Most-Híd: Európske krajiny sa spájali 60 rokov, toto je prvé opačné rozhodnutie

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 11:35 • 2 min
Most-Híd: Európske krajiny sa spájali 60 rokov, toto je prvé opačné rozhodnutie

BRATISLAVA - Veľká Británia sa v referende rozhodla, že vystúpi z Európskej únie (EÚ). Je nám ľúto tohto rozhodnutia z pohľadu Európskej únie, lebo EÚ už nikdy nebude taká, aká bola doteraz. Kým viac ako 60 rokov sa európske krajiny spájali, toto je prvé rozhodnutie opačným smerom. Vo vyhlásení k výsledkom referenda o vystúpení veľkej Británie z EÚ to uviedol hovorca strany Most-Híd András Nagy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je nám to ľúto aj preto, lebo rozhodnutie bude nahrávať radikálom a extrémistom v celej Európskej únii. Počas kampane sa nepoužívali racionálne argumenty, hralo sa len na city, a toto robia radikáli a extrémisti aj v ostatných krajinách," konštatuje sa vo vyhlásení strany Most-Híd.

 

Skeptici a tí, čo chcú rozbiť Európsku úniu sa podľa Mosta-Híd okamžite aktivizovali vo viacerých krajinách, a môžeme očakávať aj posilnenie ruskej propagandy. "Výsledok britského referenda je však upozornením aj pre bruselskú administratívu, aby viac počúvala hlasy jednotlivých krajín a zrýchlila reformy," uviedol Most-Híd.

 

Podľa neho rozhodnutie Veľkej Británie úplne zmení slovenské predsedníctvo, stane sa z neho téma číslo jedna. "Aj keď odchod Británie môže trvať roky, cesta sa bude tvoriť v nasledujúcich mesiacoch. Rovnako v nasledujúcich mesiacoch sa vytvorí rámec, o ktorom sa bude neskôr rokovať. Bude nesmierne dôležité, aby Slovensko zvládlo toto predsedníctvo, lebo nikdy ani jedna predsednícka krajina nestála ešte pred takouto ťažkou úlohou. Bude zodpovednosťou každého politika na Slovensku, aby sme nasledujúcich šesť mesiacov zvládli tak, aby Európska únia nestratila ešte viac," uzatvára vyhlásenie.

 

Britskí voliči vo štvrtkovom (23.6.) referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

 

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies