Most-Híd chce zaistiť konkurencieschopnosť poľnohospodárstva SR

NETKY.SK • 25 August 2016, 16:41 • 2 min
Most-Híd chce zaistiť konkurencieschopnosť poľnohospodárstva SR

BRATISLAVA – Strana Most-Híd sa podľa jej poslanca a budúceho štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva Gabriela Csicsaia nikdy netajila tým, že je pre ňu poľnohospodárstvo prioritou.

slovakia

left justify in out

Csicsai dúfa, že sa mu na novom poste podarí naplniť väčšinu z priorít v rámci tejto oblasti, ktoré sú uvedené vo vládnom programe. Predovšetkým je podľa neho potrebné zabezpečiť konkurencieschopnosť slovenského poľnohospodárstva do budúcnosti. Pripomína fakt, že po roku 2020 prídu poľnohospodári o nenávratné platby z Európskej únie a v tomto smere upriamuje pozornosť najmä na malé a stredné podniky. Aj keď strata platieb postihne aj veľké aj malé podniky, tie menšie sa s tým podľa neho ťažšie vyrovnajú.

 

"Ak chceme mať efektívne poľnohospodárstvo aj po roku 2020 musíme sa sústrediť na to, aby sme oživili malé a stredné podniky," uviedol Csicsai pre TASR. O tom, že bude Csicsai štátnym tajomníkom rezortu pôdohospodárstva, informoval po dnešnom rokovaní predstavenstva Mosta-Híd predseda tejto koaličnej strany Béla Bugár. Csicsai je aktuálne poslancom Národnej rady SR a v minulosti bol už dvojkou v agrorezorte.

 

Zmeny si vyžiadal odchod pätice poslancov zo #Siete a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Strana tak preberie vládne posty, na ktorých má #Sieť svojich nominantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies