Most-Híd chce prilby pre deti na zjazdovkách

NETKY.SK • 7 Október 2014, 11:29 • 2 min
Most-Híd chce prilby pre deti na zjazdovkách

BRATISLAVA – Deti do 15 rokov by pri lyžovaní na lyžiarskej trati mali povinne používať ochrannú prilbu. V novele zákona o Horskej záchrannej službe to navrhujú poslanci Národnej rady SR za Most-Híd Gábor Gál a Árpád Érsek.

slovakia

left justify in out

Opoziční poslanci tak chcú zvýšiť bezpečnosť lyžiarov a ochranu ich zdravia a životov. Gál a Érsek pripomínajú, že v porovnaní s minulosťou sa podmienky na lyžovanie na lyžiarskych tratiach zmenili. S rastúcim počtom návštevníkov lyžiarskych tratí sa znižuje aj ich vek a so zimným športom začínajú už malé deti. Okrem toho sa čoraz častejšie lyžuje na technickom snehu. Zmena podmienok spôsobila nárast kolízií a pádov, pri ktorých dochádza k vážnym zdravotným úrazom a najmä poraneniam hlavy. Poslanci za Most-Híd preto považujú za nevyhnutné korigovať správanie sa osôb pri lyžovaní na lyžiarskej trati a platný zákon doplniť o povinnosti týchto osôb na lyžiarskej trati. Lyžiari by sa na trati podľa návrhu mali správať tak, aby neohrozili zdravie alebo život seba a iných a aby nespôsobili škodu. Lyžiari by mali dodržiavať pravidlá správania sa na lyžiarskej trati vydané prevádzkovateľom lyžiarskej trate.

 

Za nosenie prilieb detí do 15 rokov budú zodpovedať ich rodičia. „Kontrolovať ich dodržiavanie je povinnosťou prevádzkovateľa lyžiarskej trate, ktorý je zároveň oprávnený zakázať činnosť na lyžiarskej trati osobe, ktorá tieto povinnosti porušuje,“ uzatvárajú Gál a Érsék. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona