Most Híd chce presadzovať liberálne princípy demokracie

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 11:07 • 2 min
Most Híd chce presadzovať liberálne princípy demokracie

BRATISLAVA – Podmienky strany Most-Híd pre prípadný vstup do vlády vychádzajú z hodnotovej a programovej orientácie strany.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA hovorca strany Matej Kováč, strane ide o dôsledné uplatňovanie princípov liberálnej demokracie. „Chceme posilniť právny štát, ale zároveň chceme aj vyjadriť jednoznačnú preoeurópsku a proatlantickú orientáciu vlády,“ povedal s tým, že Most-Híd je tiež za konštruktívny a koordinovaný prístup pri riešení utečeneckej krízy a otázok budúcnosti eurozóny, Schengenského priestoru a Európskej únie.

 

Strane podľa Kováča ide tiež o posilnenie štandardov občianskych a menšinových práv. Most-Híd požaduje aj garanciu jednoty v poslaneckých kluboch, vrátane odmietnutia neštandardných metód pri koaličnej spolupráci. Aké metódy má však strana na mysli Kováš nespresnil. „Budúca vláda musí byť stabilná a mala by presadiť opatrenia v boji proti korupcii z nášho protikorupčného balíčka,“ uviedol. Spoločným záväzkom vlády musí byť rýchle vyriešenie krízovej situácie v školstve a zdravotníctve.


Most-Híd odmietol pozvanie na rokovania o zostavení vlády od Smeru-SD. O zostavení možnej pravicovej vlády rokuje s SaS.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies