Most-Híd chce podporiť domáci cestovný ruch cez rekreačné poukážky

NETKY.SK • 15 Apríl 2011, 12:25 • 2 min
Most-Híd chce podporiť domáci cestovný ruch cez rekreačné poukážky

Most-Híd chce podporiť domáci cestovný ruch cez rekreačné poukážky

slovakia

left justify in out

img

Strana Most-Híd chce podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu (CR) zavedením tzv. rekreačných poukážok alebo dovolenkových šekov v hodnote približne 300 eur na zamestnanca ročne, ktorými by si hradili rekreáciu alebo dovolenku výlučne na Slovensku. Z tejto sumy by zamestnancovi mohol 50 % uhradiť zamestnávateľ, pre ktorého by výdavok bol daňovo odpočítateľnou položkou. Zvyšných 50 % sumy by si zamestnanec zaplatil sám. Príslušná legislatíva by mala umožniť využívať tento nástroj podpory CR už od sezóny 2012.
"Sme totiž presvedčení, že kľúčovým ekonomickým nástrojom rozvoja regiónov je práve cestovný ruch. Netreba byť nejakým ekonomickým expertom, aby sme si vedeli domyslieť, že riešenia budú mať nielen prvotný efekt, ale aj sekundárne ekonomické výhody. Cez zariadenia cestovného ruchu možno zvýšiť aj počet pracovných miest, nehovoriac o tom, že takto sa dá zvýšiť podiel cestovného ruchu na HDP," uviedol dnes na tlačovej besede predseda strany Béla Bugár.
Rekreačné poukážky sú podľa odborníka strany Most-Híd pre cestovný ruch Zoltána Kovácsa nástrojom podpory cestovného ruchu. "Musíme sami uznať, že domáci cestovný ruch na Slovensku je na veľmi slabej úrovni a nevyužíva potenciál, ktorý Slovensko má," konštatoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona