Most-Híd chce dvojjazyčné tabule na vlakových zastávkach

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:48 • 2 min
Most-Híd chce dvojjazyčné tabule na vlakových zastávkach

BRATISLAVA - Na vlakových zastávkach v obciach, kde žije minimálne 20 percent príslušníkov národnostnej menšiny, by mali byť umiestnené dvojjazyčné tabule. V novele zákona o dráhach to navrhujú poslanci strany Most-Híd Árpád Érsek, Béla Bugár a Elemér Jakab.

slovakia

left justify in out

Novelou chcú poslanci za Most-Híd zosúladiť právny stav v oblasti používania jazykov národnostných menšín s označovaním železničných staníc. Zatiaľ čo zákon o používaní jazykov národnostných menšín umožňuje uvádzať označenie obce v jazyku národnostnej menšiny aj pri označení železničnej stanice, súčasná právna úprava zákona o dráhach takúto povinnosť dotknutým orgánom štátnej správy neukladá. Navrhovaná zmena by sa týkala 144 obcí, náklady označenia železničných staníc a zastávok v jazyku národnostných menšín sa odhadujú na 430 tisíc eur.

 

Poslanci strany Most-Híd už návrh v minulosti do parlamentu predkladali, vládny Smer-SD ho zamietol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies