Most-Híd bude rokovať s KDH a #Sieťou o možnej alternatíve voči Smeru

NETKY.SK • 4 November 2015, 11:30 • 2 min
Most-Híd bude rokovať s KDH a #Sieťou o možnej alternatíve voči Smeru

BRATISLAVA - Strana Most-Híd sa dohodla s KDH a #Sieťou na rokovaniach o spoločnej alternatíve voči vláde Smeru-SD. TASR to potvrdil predseda Mosta-Híd Béla Bugár s tým, že prvé rokovania budú na budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

"Budú to najskôr bilaterálne rokovania, na ktorých by som chcel počuť, či majú kolegovia záujem o takúto alternatívu," spresnil pre TASR Bugár. Pokiaľ KDH a #Sieť na týchto stretnutiach potvrdia záujem, bude Most-Híd iniciovať spoločné rokovanie všetkých troch strán.

 

Predseda Mosta-Híd v pondelok (2.11.) vyzval KDH a #Sieť, aby povedali, ako si predstavujú alternatívu voči vláde jednej strany a či sú za to, aby ju tvorili strany Most-Híd, KDH a #Sieť. Tie Bugár považuje za hodnotovo aj programovo blízke a schopné vytvoriť základ stabilnej vlády.

 

KDH potvrdilo, že si vie predstaviť takýto základ vlády. Výzva Bélu Bugára ide v línii stratégie KDH+, ktorú hnutie schválilo vo februári na sneme v Nitre. Most-Híd, #Sieť a KDH sú podľa hnutia hodnotovo aj programovo blízke strany a mohli by vytvoriť alternatívu voči sociálnym demokratom.

 

Predseda #Siete Radoslav Procházka nereagoval celkom jasne. Hovoril o zazimovaní záhrady a pozvaní Bugára k sebe na zimný strih stromčekov, kde by prebrali aj politické témy. "Ja mu potom túto brigádu vrátim na jeho dvore," dodal Procházka. Pripomenul, že #Sieť vznikla s ambíciou prispieť ku generačnej obnove verejnej služby a k reálnej zmene pomerov v prospech strednej triedy. Pre naplnenie tohto cieľa sa podľa Procházku snaží a bude snažiť urobiť maximum.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona