Most by mal dnes povedať, s kým vie spolupracovať pred voľbami

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 07:14 • 2 min
Most by mal dnes povedať, s kým vie spolupracovať pred voľbami

BRATISLAVA - Strana Most-Híd by mala po dnešnom rokovaní Republikovej rady povedať, s kým si vie predstaviť spoluprácu pred budúcoročnými parlamentnými voľbami. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár už neraz uviedol, že vie spolupracovať s KDH. Strana skúšala spoluprácu aj so Sieťou. S OĽaNO si Bugár spoluprácu predstaviť nevie. Rovnako ani so Smerom-SD, pokiaľ nezmení svoju politiku.

slovakia

left justify in out

"Budeme hovoriť o kampani, ktorú začíname, a tiež o tom, ako vidíme vývoj na vnútropolitickej scéne. Tiež o tom, aké sú naše možnosti a čo by sme chceli dosiahnuť," povedal o dnešnom programe Republikovej rady podpredseda Mosta-Híd László Solymos. Zopakoval, že strana má záujem o to, aby po parlamentných voľbách vznikla pravicová vláda.

 

Neprezradil, či Most-Híd prijme uznesenie, v ktorom odmietne povolebnú spoluprácu so Smerom-SD. Poukázal na vyjadrenia predsedu strany Bélu Bugára. Ten neraz vyhlásil, že kým Smer-SD nezmení svoju politiku, nevie si s ním predstaviť spoluprácu. "Naše predstavy v ekonomike, sociálnej oblasti, v oblasti spravovania štátu sú iné," tvrdí dlhodobo Bugár.

 

Šéf Mosta-Híd si nevie predstaviť ani spoluprácu s OĽaNO. "Problém s Matovičom je ten, že on nedrží ani svoj klub. Oni hlasujú každý inak, často podporili aj návrhy Smeru," povedal nedávno Bugár.

 

V minulosti za prirodzených partnerov označoval strany KDH a SDKÚ-DS. S KDH vie Most-Híd spolupracovať podľa Bugára naďalej. Z SDKÚ-DS už zostali v parlamente len dvaja poslanci, Pavol Frešo a Ľudovít Kaník. Stranu opustili viaceré známe mená. Medzi nimi aj Lucia Žitňanská, ktorá je podpredsedníčkou Mosta-Híd.

 

Strana Bélu Bugára sa pokúšala aj o spoluprácu so Sieťou. "Snažili sme sa v komunálnych voľbách spolupracovať aj so Sieťou. Nie vždy to vyšlo, ale to pripisujem tomu, že ľudia si ešte nezvykli, že nestačia len preferencie, treba mať aj cit pre spoluprácu. Dúfam, že na to prídu," poznamenal pred niekoľkými mesiacmi Bugár.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona