Moslimský policajt, ktorý nepodal ruku kolegyni, vyviazol s pokutou

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 18:47 • 2 min
Moslimský policajt, ktorý nepodal ruku kolegyni, vyviazol s pokutou

MAINZ - Nemecký moslimský policajt, ktorý v máji 2017 pri slávnostnom akte svojho povýšenia odmietol z náboženských dôvodov podať ruku kolegyni, musí zaplatiť pokutu 1000 eur.

slovakia

left justify in out

Prípad, ktorý sa udial v Montabaure v spolkovej krajine Porýnie-Falcko, svojho času vzbudil v krajine nemalý rozruch. Spolková krajina ako policajtov zamestnávateľ sa rozhodla muža neprepustiť zo služby po tom, čo sa písomne zaviazal, že v budúcnosti ženám neodmietne podať ruku.

 

Súčasne podpísal vyhlásenie, v ktorom sa hlási k slobodnému demokratickému poriadku a zaväzuje sa pristupovať k ženám bezvýhradne bez akýchkoľvek predsudkov, informovala v piatok tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné prezídium v Koblenzi. Podľa rovnakého zdroja musí policajt pri porušení služobných povinností a spomínaných záväzkov rátať s prepustením zo služby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies