Moslimské dievča sa nechcelo odhalovať na plávaní, súd jej to zamietol

NETKY.SK • 12 September 2013, 07:53 • 2 min
Moslimské dievča sa nechcelo odhalovať na plávaní, súd jej to zamietol

BERLIN - Súd v nemeckom meste Lipsko v stredu potvrdil verdikt nižšieho súdu a definitívne zamietol stažnosť mladej moslimky žiadajúcej o možnosť neabsolvovať povinný kurz plávania.

slovakia

left justify in out

Právnik dnes 13-ročného dievčaťa argumentoval jej vierou zakazujúcou sa pohybovať v spoločnosti polonahých chlapcov. Korán, posvätná kniha moslimov, podľa neho taktiež zakazuje odhalovať telo.

Súd to však odmietol a tínedžerke odporučil nosiť plavky, ktoré budú plne zakrývať jej telo, čím nariadenia jej viery zostanú nenarušené. Súd zároveň skonštatoval, že školáčka z Frankfurtu sa s odhalenými chapcami predsa dostáva do kontaktu aj počas letných školkých prázdnin a škola tak nemôže potláčať spoločenskú realitu. Nižší súd ešte minulý rok taktiež poukázal na rozhodnutie jej rodiny žiť v Nemecku, kde sú zmiešané plavecké kurzy bežnou praxou. 

Mladá Maročanka ešte pred vynesením verdiktu potvrdila, že bude rozhodnutie súdu akceptovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies